Sum, sum, summertime!
Met dit warme weer schiet dit liedje steeds voorbij in mijn hoofd. Ik word er helemaal vrolijk van en met dit heerlijke weer kun je niet anders dan genieten!
Genieten van de zon, het water en de vakantietijd die voor sommigen al is begonnen en voor mij bijna zover is! Heerlijk met mijn gezin tijd besteden aan de dingen waar wij met z’n vieren zin in hebben. Niets moet en alles mag!

IJsjes eten doen mijn kinderen graag en ik houd er ook wel van! Nu het vandaag 17 juli 2018 dan ook Perzik IJs dag is, ga ik lekkere en gezonde perzikijsjes maken. Want al die toevoegingen zijn eigenlijk helemaal niet nodig als je ze voor eigen gebruik maakt. En het is ook nog best gemakkelijk! Voor het maken van de ijsjes heb je alleen maar water (evt. wat suiker/honing voor de zoetekauw cheeky) en perziken nodig. 

Je neemt:
  • Keukenmachine / blender / staafmixer
  • 6 stuks rijpe perziken
  • 150ml koud water
  • Een ijsjesvorm / -maker
Bereiden:
  • Snijd de perziken met schil in stukjes
  • Doe de stukjes perzik in de blender en voeg het water erbij
  • Meng alles tot het een puree is geworden
  • Schenk de puree in de ijsvormpjes en zet deze voor tenminste 6 uur in de vriezer
Geniet van je heerlijke zelfgemaakte perzik waterijsjes!

Natuurlijk kun je bovenstaand recept ook met ander fruit maken, of een combinatie van fruit zoals: Meloen/ananas of Sinaasappelsap, kiwi en yoghurt als je het wat romiger wilt. Vele combinaties smaken lekker, dus probeer maar uit.
Wanneer je echt de smaak te pakken hebt en de lat wat hoger wilt leggen, dan raad ik je het boek: Frozen Pops >> aan. Hier kun je met originele ingrediënten – fruitig, kruidig, fris of romig een cool en verrassend ijsje maken vol van smaak. 

Hier alvast een preview van een grappig en lekker ijsje dat je kunt maken:


Geniet van de zomer en de ijsjes!
 
  Linda     17-07-2018 09:58     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.