Tijd van de bloemetjes en bijtjes
De lente komt eraan! Op woensdag 20 maart 2019 is het weer zover en dan is het ook weer de tijd van de bloemetjes en de bijtjes. Kriebelt het bij jou ook al?
Want wist je dat er zonder bijen geen groente en fruit zou zijn? De bijen zorgen ervoor dat groente en fruit bestoven wordt en uitgroeien tot mooie vruchten. Heel veel groentetelers maken gebruik van bijen. En ook in je tuin of balkon zijn ze er, soms irritant, maar ook goed voor je zelfgekweekte groente en fruit of je bloemen en planten. 

Wat is nu de magie van zelfgekweekt groente en fruit?
Voor mij is dat gewoon het ontstaan van iets moois en lekkers. Wat voelde ik me afgelopen zomer trots dat er aan de komkommerplant zoveel mooie vruchten zaten. De plant werd wel iets groter dan ik had verwacht (woekerde zeg maar door de halve tuin), maar om onder het blad te ontdekken dat er gewoon eerst iets bloeit en daarna groeit bracht een grote glimlach op mijn gezicht. Ook dat het er veel te veel werden om zelf op te eten, maakte me niet uit. Want wat vond ik het leuk om een ander er ook blij mee te kunnen maken! Dus niet alleen plezier voor mezelf maar ook voor anderen en dat vind ik een mooie opbrengst.

Natuurlijk groeit er ook wel eens iets niet. Zo werd ik helemaal blij van de kleine aardbeienkiemen die ontstonden in mijn kweekkastje en liep het water me in de mond om straks te genieten van mijn eigen gekweekte aardbeien. Helaas na het overzetten in de tuin, bleef er niets meer over. Dit jaar gewoon weer opnieuw proberen en lukt het niet? Dan haal ik ze lekker bij de teler, markt of winkel en geniet ik er zeker van!

Eind maart / begin april kun je al aan de slag met het voorzaaien van bepaalde groente en fruit. Het is belangrijk om te weten wanneer je moet beginnen, want elk gewas heeft zijn eigen ritme.


Wil je weten wanneer je kunt beginnen? Bekijk dan eens de zaaikalender van de Welkoop>>

Wil je beginnen en heb je nog niet alle spullen of weet je niet hoe? Kijk dan hier>>

Ik wens je veel plezier en geniet van het voorjaar!
  Linda     12-03-2019 13:25     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.